Comentaris tancats a Ets un comprador/a eficient?

Ets un comprador/a eficient?

2014
07.19

Probablement te n’has adonat en acabar la compra del supermercat que les galetes, les bosses de patates i els gelats sembla que apareixen a la cistella per art de màgia. I especialment aquells dies que vas a comprar amb gana. A continuació, alguns aspectes que et poden ajudar per comprar de manera més saludable.

  • Comprar a les cantonades del supermercat:

La majoria de supermercats tenen els aliments més saludables (la fruita, verdura, carn, peix i làctics) repartits per les cantonades de l’establiment. De manera que per omplir la cistella de productes frescos, sans i variats, has de passar per les seccions d’aliments processats, dolços, snacks, i aliments enllaunats. Tots ells poc saludables.

  • Utilitza les teves armes:

Fes una llista abans de sortir de casa, i segueix-la! No només et permetrà comprar més ràpidament i de manera menys estressant, sinó que també farà que sigui menys probable la compra impulsiva. I encara pot ser millor si planifiques abans els àpats per ajustar encara més la llista.

  • Evitar els “compra’n dos i te n’emportes un de regal”:

Tots tenim un “caçador d’ofertes interior”. Però sovint, aquestes ofertes es donen en els talls de carn més pobres, en els snaks menys saludables, en les begudes amb alt contingut de sucres i altres aliments no essencials. Abans “d’aprofitar” l’oferta, para’t a pensar si realment vols el què t’estan oferint. Alguns experts recomanen comprar els aliments més cars; si una bossa de patates et costa 15€, potser tindràs menys temptació d’acabar-te-la tota en una sola vegada.

  • Converteix-ho en un exercici:

El camí cap al supermercat pot formar part del teu exercici setmanal (portar una cistella o una bossa fa que exercicis els tríceps i els bíceps). O bé, aparcar el cotxe una mica abans de la botiga i caminar per acabar d’arribar-hi, pot ser també una bona opció per gaudir del trajecte.

  • Vés sol/a:

Si anar a comprar acompanyat/da (amb els fills, parella o amics) fa que sigui més fàcil omplir la cistella de la compra amb coses no necessàries, pot ser interessant anar a comprar sol/a. Compraràs més ràpidament i acabaràs la compra amb els aliments que vols. Ells poden endreçar la compra un cop sigui a casa!

Font: Office of Disease Prevention and Health Promotion
Compartir a...Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Tags: , , , ,

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/elsmasovers.cat/blog/wp-includes/comment-template.php on line 1338

Comments are closed.