Per què producte local?

2014
01.10

balança

Són variades les raons que ens porten a defensar el consum del producte local:

–  En el moment que decidim consumir un producte local, estem fomentant l’economia del nostre territori.

–  Estem evitant el transport absurd a què es veuen sotmesos la majoria d’aliments que ingerim i per tant, la conseqüent contaminació que aquest fet suposa.

–  A més, si el producte és de la terra –entenem aquell producte que s’ha produït o elaborat de manera tradicional al nostre territori-, estem defensant la nostra cultura i tradicions.

–  Estem guanyant en qualitat, perquè sempre seran productes més frescos que mantindran millor les seves qualitats organolèptiques.

És important que el producte local no signifiqui únicament que s’ha produït i/o elaborat al territori, és també necessari que s’hagi produït de manera sostenible, mitjançant sistemes tradicionals amb varietats autòctones que els proporcioni els sabors i les olors que els identifica.

                                                                                                                                                                                                                                           Font: www.urgell.cat
Compartir a...Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Tags: ,

Comments are closed.