Comentaris tancats a Trucs per menjar més saludable (part 1)

Trucs per menjar més saludable (part 1)

2016
11.24
Fruita i verdura ecològica

Fruita i verdura ecològica

Un suc de fruites envasat, un plat precuinat, les galetes del supermercat… Tot i que els envasos ens diuen que són “naturals”, “baixos en sucres” o “sense additius”; si mirem les etiquetes veurem les quantitats exagerades de sucres, conservants i greixos dolents que contenen. Potser val la pena fer algun petit canvi en algunes rutines per tenir uns hàbits i menjar més saludablement:

1. Posar les patates de bossa en un plat a l’hora de menjar-te-les:

Es mengen més quantitat de patates quan les mengem directament de la bossa que si les posem en un plat i les mengem des d’allà.

 

2. Tenir a mà fruits secs:

Tenen elevat contingut de proteïnes, aminoàcids, minerals, àcid fòlic, vitamina E i valor energètic. Fet que els fa molt saludables, sempre i quan no se n’abusi. I millor que siguin sense sal.

 

3. La fruita, millor sencera:

Si de la fruita en fem suc, gran part de la fibra es queda a l’espremedora, i per tant atipa menys que si ens mengem la mateixa peça de fruita sencera. A més a més, el fet de mastegar-la també produeix més sensació de sacietat.

 

4. Evitar esmorzar galetes fabricades industrialment:

La quantitat de sucres afegits en aquest tipus de productes no són gens recomanables. És preferible esmorzar galetes artesanes, iogurt amb fruita o cereals, o bé una torrada amb alvocat i formatge.

 

5. A l’hora de beure, aigua:

És aconsellable veure al voltant d’un litre i mig d’aigua al dia. I no és substituïble per sucs, begudes alcohòliques o isotòniques. L’aigua afavoreix el bon funcionament dels ronyons i la composició sanguínia.

 

6. Afegir llegums als plats:

Els llegums són fonts importants de proteïnes, hidrats de carboni complexos i fibra. Són un aliment molt complet i queda bé com acompanyament en la gran majoria de plats.

 

7. Xocolata negra:

El seu elevat contingut d’antioxidants ajuda a prevenir malalties cardiovascular, millora l’estat d’ànim i la memòria. La xocolata negra aporta més beneficis que la que conté llet.

 

8. El cafè:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana un consum màxim de 25 gr de cafè diari. Mentre que la mitjana de consum d’aquest producte gairebé es triplica.

Text adaptat.
Compartir a...Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Tags: , , , , ,

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/elsmasovers.cat/blog/wp-includes/comment-template.php on line 1338

Comments are closed.